Magen Akut 700g

Bestilingsvare 

Magen Akut er et rent naturlig spesialprodukt for hester med akutte mage- og fordøyelsesproblemer, samt magesår. Det støtter regenerering og en sunn mageslimhinne, og fungerer samtidig som en aktiv magesyrebuffer. Som navnet antyder, er Magen Akut utformet på en slik måte at den skal gis kontinuerlig over en periode på omtrent 1-3 måneder, spesielt når det gjelder problemer som har pågått over lengre tid, eller et akutt tilfelle.

De vanligste årsakene til magesår og fordøyelsesproblemer

Hester produserer kontinuerlig magesyre. Spyttet som genereres automatisk under tygging fungerer som en naturlig syrebuffer, som nøytraliserer magesyren, som ellers er for aggressiv for magen. Men siden hester bare produserer tilstrekkelig spytt under tygging, mangler det tilstrekkelig syrebuffer under fôringspauser. Det er en ubalanse, som uunngåelig fører til en økt syrekonsentrasjon i magen. Den følsomme mageslimhinnen blir angrepet, og det kan være økt fare for kolikk, forskjellige mage- og fordøyelsesproblemer helt opp til magesår. Andre faktorer for mage- og fordøyelsesproblemer, så vel som magesår, kan være fôringsfeil, for lange fôringspauser, for lite grovfôr, for mye konsentrat, dårlig fôrkvalitet og/eller en høy dose medisiner. Det er også funnet at mage- og fordøyelsesproblemer, opp til magesår, oppstår på grunn av økt stress, forårsaket av f.eks. Stallskifte, gruppeopphold, matingskifte, transport og konkurranser forårsaker.

Sammensetning:Fermentert soyamel, naturlig lin (linfrø), gurkemeie (Curcuma longa), amla (Emblica officinalis), acerola, lakrisrot (Glycyrrhiza glabra)

Analytiske komponenter og innhold:27,4% råprotein, 7,6% råfiber, 8,6% råoljer og fett, 6,5% råaske, 0,35% kalsium, 0,50% fosfor, 0,02% natrium

Tilsetningsstoffer per kg / ernæringstilsetningsstoffer:10.500 mg sinkchelat (som sinkelat av hydroksyanalogen til metionin, 3b610)

Fôringsanbefaling:1x daglig 24g. Små hester ca. 50% av ovennevnte beløp

kr 1 099,00